Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Thuiszorg Helmond ontslaat 170 medewerkers

Thuiszorgorganisatie Savant Zorg in Helmond ontslaat later dit jaar 170 medewerkers. Dat maakte de organisatie gisteren bekend. “We zien geen andere mogelijkheid dan ontslag aanvragen voor 170 ondersteunende en zorgverlenende werknemers”, zegt bestuursvoorzitter Jan Joris Heiling van Savant.
Thuiszorg Helmond ontslaat 170 medewerkers

Heiling zegt zonder de ontslagen te diep in de rode cijfers te duiken. Savant heeft met de vakbonden en gemeente afgesproken tot 1 september nog geen medewerkers te ontslaan. “Via het mobiliteitscentrum proberen we iedere werknemer voor de zorg te behouden.”

Geldgebrek

De reden voor het ontslag is volgens Heiling dat gemeente Helmond geen geld heeft voor dure thuiszorgmedewerkers. “Helmond is een nadeelgemeente met een tekort van ongeveer 1,2 miljoen op het Wmo-budget”, zegt Heiling. “Van die tweehonderd miljoen Wmo-euro’s die gemeenten achter zouden houden, hebben we in Helmond niets gezien.” Door het geldgebrek zou volgens Heiling een nieuwe aanbesteding de banen niet kunnen redden. “Hoe je het wendt of keert, om die banen te redden moet de staatsecretaris met extra budget komen.”(Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

300 gedwongen ontslagen bij Savant

Savant gaat 100 mensen ontslaan

1 REACTIE

  1. Ik heb er geen zin in en weet waarschijnlijk al de uitkomst maar probeer eens te ontdekken wat het zeer ruime management van de Savant aan salaris ‘krijgt’.
    Ga eerst op een stoel zitten met een natte doek op je hoofd, dan val je niet zo hard en je hoofd heeft wat bescherming want dat wordt vuurrood van schaamte dat je zulke medelandgenoten hebt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.