Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg Rotterdam ontslaat 130 mensen

Bij Thuiszorg Rotterdam (TZR) verdwijnen in 2008 130 banen. Het gaat om indirecte functies zoals leidinggevenden, zorgplanners en administratieve krachten.
Thuiszorg Rotterdam ontslaat 130 mensen

Een jaar geleden stonden er nog 2000 banen op de tocht, omdat TZR de Wmo-aanbesteding had verloren.

Convenant zorgaanbieders en gemeente

Dat het aantal ontslagen nu lager uitvalt, komt door het convenant dat zorgaanbieders in Rotterdam een maand geleden met de gemeente sloten. Daarbij is afgesproken dat de overgangsperiode wordt verlengd tot april 2009. Daardoor kan TZR, de dominante thuiszorgaanbieder in de regio, haar 10.500 vaste klanten behouden. Die zijn goed voor circa 33 miljoen euro omzet. Eind 2008 organiseert Rotterdam een nieuwe aanbesteding.

Nieuwe klanten naar nieuwe aanbieders

Nieuwe klanten gaan echter naar de zorgaanbieders die de aanbesteding wonnen. Aangezien het verloop onder cliënten jaarlijks twintig procent bedraagt, zal TZR toch aanzienlijk omzet verliezen. Thuishulpen waarvoor TZR geen werk meer heeft, zullen met behoud van arbeidsvoorwaarden worden overgenomen door andere aanbieders. Rotterdam legt zeven miljoen euro op tafel voor de uitvoering van het convenant. Dat wordt onder meer gebruikt voor loonsuppletie.

Geen ontslag voor thuishulpen

Door het convenant vallen er geen ontslagen onder thuishulpen “Hier zijn we natuurlijk heel blij mee”, aldus TZR-bestuurder Eric Hisgen. “Voor de medewerkers, maar ook omdat de continuïteit van zorg aan onze klanten veilig is gesteld.” (Zorgvisie – Bart Kiers)

Links

Thuiszorg Rotterdam trachtj thuishulp te redden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.