Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg Rotterdam verliest WMO-rechtszaak

Thuiszorg Rotterdam heeft de rechtszaak tegen de gemeente Rotterdam over de aanbesteding van de huishoudelijke zorg verloren. Thuiszorg-directeur Fons Groen verwacht op korte termijn een grote reorganisatie en ontslagen.

Thuiszorg Rotterdam verloor vorig jaar de aanbesteding van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), omdat de offerte zo’n zeven miljoen euro hoger was dan die van andere aanbieders.

De gemeente besloot in zee te gaan met de zorgcombinaties Laurens/Evean en Humanitas/De Stromen.

Gemeente valt niets te verwijten

Thuiszorg Rotterdam (TZR) meende echter dat de gemeente onzorgvuldig had gehandeld bij de aanbesteding en sleepte haar voor de rechter. Die concludeert echter dat Rotterdam niets te verwijten valt.

De gemeente heeft 53 miljoen te besteden voor de huishoudelijke zorg. TZR heeft momenteel 85 procent van de markt in handen.

Brandbrief vakbonden

Thuiszorg-directeur Fons Groen verwacht op korte termijn een grote reorganisatie en ontslagen. De vakbonden hebben een brandbrief gestuurd naar de gemeente over het dreigende banenverlies.

Kriens spreekt op WMO-symposium

De gemeente gebruikt 2007 als overgangsjaar. Pas in 2008 zullen burgers en zorgorganisaties de gevolgen merken van de WMO.

De Rotterdamse wethouder Jantine Kriens is een van de sprekers op het WMO-symposium ‘Worstelen met de WMO’ dat ZorgVisie op 14 maart organiseert. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.