Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Thuiszorg van Buurtzorg favoriet

Redactie Zorgvisie
Thuiszorgorganisatie Buurtzorg heeft de meest tevreden cliënten. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van onderzoeksinstituut NIVEL. Buurtzorgcliënten waarderen de kwaliteit van de zorgverleners met een 8,6 en die van de organisatie met een 8,5.

Ook vorig jaar bleek uit eerder onderzoek van het NIVEL dat Buurtzorg goed presteerde. Medewerkers, mantelzorgers, huisartsen en 357 cliënten toonden zich erg enthousiast over de vernieuwende vorm van thuiszorg. Nu heeft het NIVEL de ervaringen van Buurtzorgcliënten vergeleken met die van 9500 cliënten van andere thuiszorginstellingen. Buurtzorg springt hier als beste uit. Overigens waarderen de cliënten de thuiszorg van andere instellingen ook goed. Het laagst gegeven cijfer is een 7,5.

Beste thuiszorginstelling

Cliënten van Buurtzorg zijn bovengemiddeld tevreden over de telefonische bereikbaarheid, de professionaliteit en veiligheid van de zorg en de beschikbaarheid van personeel. De cliënten van Buurtzorg zijn relatief goed opgeleid. Ze hebben minder lang thuiszorg nodig en krijgen vaker verpleegkundige zorg.

Sterke teamgeest

Medewerkers van Buurtzorg, cliënten, mantelzorgers en huisartsen vinden dat er veel onderling vertrouwen is. Cliënten en medewerkers en kennen elkaar goed en de lijnen zijn kort en er bestaat een sterke teamgeest. De medewerkers van Buurtzorg waarderen hun autonomie en voelen zich verantwoordelijk voor het geven van een hoge kwaliteit van zorg. De onderzoekers zijn benieuwd of Buurtzorg ook in de toekomst deze kwaliteit kan blijven behouden. (Zorgvisie – Jolande den Hollander/Carina van Aartsen)

Lees ook:

Huisartsen tevreden over Buurtzorg

Buurtzorg Nederland stapt in de Wmo

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dit kan inderdaad niet maar wanneer wordt BUURTZORG nederland van Jos de Blok eens aangepakken? Die krijgt al jaren van de zorgkantoren het maximum CTG tarief! Dat vanaf 2006!! Dat is gemiddeld over al die jaren meer dan 10 miljoen meer dan andre thuiszorg instellingen krijgen ! DAT IS NIET EERLIJK tegenover de burgers en andere thuiszirginstellingen. !! En nu stoppen ze dus deze miljoenen extra in de WMO en allerlei andere BVs van Jos De Blok kijk maar eens op de kamer van koophandel !!! EEN SCHANDE tegenover client en zorgaanbieder want die moeten het met miljoenen minder doen en Jos De Blok pakt hun eigen teams af!! zo kunnen we allemaal BUURTZORGJE spelen

  3. Buurtzorg zegt dat ze meer tijd heben voor de klienten,maar ook zij zijn afhankelijk van de indicatie.Een half uur persoonlijke verzorging blijft een half uur,waar je ook werkt.
    ik ben heel benieuwd of met de groei van het aantal klienten de kwaliteit behouden blijft.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.