Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg voor verslaafden

Verslaafden kunnen vaak de weg naar de thuiszorg niet vinden. Daarom gaat reïntegratiebedrijf Allerzorg Detachering in Hengelo zich nu richten op de zorg voor verslaafden en mensen in psychische nood. Dit schrijft de Twentse Courant Tubantia.

“Het is een doelgroep die recht heeft op hulp maar veelal niet weet dat er thuiszorghulp is”, zegt directeur Eddy Boevink. Allerzorg Detachering is een reïntegratiebedrijf dat gespecialiseerd is in sociale activering en ex-verslaafden naar de arbeidsmarkt leidt.

Leveren thuiszorg

Voor het leveren van thuiszorg heeft Allerzorg Gerard de Jong aangetrokken, om het proces verder vorm te geven. De Jong was de laatste jaren werkzaam bij Buurtzorg Nederland, daarvoor werkte hij bij Carint. Volgens De Jong richt Allerzorg zich op mensen ‘met een sterk sociale problematiek, die geen contact hebben of willen met officiële instanties’. “Daar loopt het ook vaak spaak”, zegt De Jong. „Het contact wordt regelmatig verbroken omdat het niet klikt tussen hulpverlener en cliënt. Daarvan zijn genoeg voorbeelden”, aldus Boevink. (Twentse Courant Tubantia)

Lees ook:

Gedoe om thuiszorggeld in Almere

Steun voor Amsterdam Thuiszorg is twijfelachtig

Thuiszorg U en Zo bijna failliet

Klacht tegen thuiszorg na dood gehandicapte

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.