Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorgaanbieder Diafaan bankroet

Thuiszorginstelling Diafaan heeft faillissement aangevraagd. De instelling is actief in Gelderland, heeft 900 medewerkers en 1800 cliënten.
IStock

De zorginstelling zegt in de problemen te zijn gekomen door ‘de verandering in de financiering van vastgoed en zorg.’

Moeilijke periode
De thuiszorgsector verkeert in een moeilijke periode. Gemeenten zijn door Den Haag verantwoordelijk gemaakt voor de financiering van thuiszorg, waarbij ze een forse bezuiniging moeten uitvoeren. Vorige maand ging de grootste thuiszorgorganisatie, TSN, failliet. De komende tijd zullen gesprekken worden gevoerd met mogelijke overnamekandidaten van Diafaan. ‘We hebben er alle vertrouwen in dat we een goede oplossing vinden’, zegt bestuurder Nettie Saarloos op NOS.nl. De instelling probeert bij een eventuele overname zoveel mogelijk banen te behouden. Diafaan heeft woon-zorgcentra en kleinschalige woonvoorzieningen en verzorgt thuiszorg en dagbesteding. De ruim 1800 cliënten blijven verzekerd van zorg. (NOS)

Dossier Thuiszorg
Nieuws, achtergronden en opinie over de thuiszorg. De artikelen gaan over verpleging en verzorging bij cliënten thuis en huishoudelijke hulp op indicatie, vaak in combinatie met de zorghervorming.
Lees meer >>

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.