Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Thuiszorginstelling Charim onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft thuiszorginstelling Charim Thuiszorg onder verscherpt toezicht geplaatst. Bij de zorgorganisatie zou structureel onveilig met medicijnen worden omgesprongen.
Thuiszorginstelling Charim onder verscherpt toezicht

Uit het inspectierapport blijkt onder andere dat een behandeling met medicijnen werd aangepast zonder dat een arts was geraadpleegd. Bovendien werd met medicatie van een cliënt gestart zonder toestemming van de arts die de medicijnen voorschreef. Verder zet de IGZ grote vraagtekens bij de bekwaamheid en bevoegdheid van het personeel en de uitzendkrachten van Charim.

Verbeteringen

De instelling moet van de IGZ onmiddellijk voor verbeteringen zorgen. Om te controleren of dat gebeurt, staat Charim een half jaar onder verscherpt toezicht en gaat de IGZ regelmatig controles uitvoeren.

Charim reageert teleurgesteld op de beslissing van de IGZ, maar erkent de problemen. Op basis van een plan van aanpak, dat door de inspectie in december is goedgekeurd, wordt momenteel hard gewerkt aan verbeteringen. Charim neemt nu extra maatregelen bovenop het eerder goedgekeurde plan van aanpak, om zodoende ervoor te zorgen dat zij binnen de gestelde termijn voor het verscherpte toezicht de medicatieveiligheid op orde heeft.

Eerder in opspraak

Charim Thuiszorg levert thuiszorg in de regio’s Zeist, Woudenberg/Scherpenzeel en Veenendaal. De organisatie kwam al vaker in opspraak. In februari 2011 maakte actualiteitenprogramma EenVandaag opnames met verborgen camera’s bij cliënten van Charim thuis. Daarop was te zien dat thuiszorgmedewerkers handelingen verrichtten waarvoor ze niet bevoegd waren. Verder verscheen er in februari dit jaar een rapport over misstanden op de werkvloer binnen de organisatie. Daarin stond forse kritiek op de werkdruk, intimidatie en communicatie binnen Charim. Naar aanleiding van het rapport werden er Kamervragen gesteld.

ANP – Lotte Maas/Beeld ©IGZ

Lees meer

Vernietigend rapport zorggroep Charim

Arie Vorstelman verlaat Zorggroep Charim

Thuiszorgorganisatie Amsterdam onder toezicht

Thuiszorg moet basistarief hanteren

1 REACTIE

  1. Straffeloos functioneert de Raad van Toezicht, de Raad van Bestuur, de Clientenraad en wellicht enkele meedeinende personeelsleden van Zorggroep Charim uit Zeist nog steeds en doen hun criminele wandaden. Voor Vorstelman is het zo heet onder zijn voeten geworden dat hij een nog lucratiever baantje gaat nemen. Als de overheid niet heel en heel drastisch die bendeleden in de zorg gaat aanpakken gaat het hartstikke fout. Je kunt geen zorgvisie email openen of je leest: Onder verscherpt toezicht — wantoestanden – fraude — verrrijking — slecht beleid etc etc. En onze treurige zieken gehandicapten en oudjes (die het toch al ongelooflijk moeilijk hebben) zijn in handen van die boeven.
    En verdomd als de ellende en verrijking NA JAREN EN JAREN in de publiciteit komen dan komt in Nederland de zin: (dit keer van Zorggroep Charim): De directie zegt de kritiek nu serieus te nemen en de werkomstandigheden snel te gaan verbeteren. Heb je ooit zo’n schurken meegemaakt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.