Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorgorganisatie Thebe neemt ziekenhuiskeuken over

Mark van Dorresteijn
Thuiszorgorganisatie Thebe neemt de centrale keuken van het Amphia Ziekenhuis in Breda over. Het ziekenhuis vindt dat de kosten voor de keuken te hoog worden, terwijl Thebe haar maaltijdservice juist wil uitbreiden. Dat meldt BN de Stem.
Thuiszorgorganisatie Thebe neemt ziekenhuiskeuken over

Thebe neemt het gebouw van Amphia over, de keukeninventaris en de medewerkers. De dertig huidige Amphia-medewerkers komen dan in dienst van Thebe. Voor de 120 medewerkers van Thebe betekent de overname dat hun werkplek in de toekomst gaat veranderen van Goirle naar Breda.

Verhoging capaciteit

In 2011 wil de thuiszorgorganisatie starten met verbouwing en uitbreiding van de keuken om de capaciteit op te hogen van 1400 naar meer dan 4000 maaltijden per dag. Zelf bereidt Thebe nu 1850 maaltijden per dag.

Goedkeuring overname

De maaltijdservice van Thebe, nu gevestigd in Goirle, heeft de ambitie om te groeien. Hierdoor is de behoefte ontstaan aan een grotere keuken. De overname moet nog worden goedgekeurd door de interne adviesorganen, waaronder de ondernemingsraden van Amphia en Thebe. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Zorgkeukens dicht: 55 banen op de tocht

‘Humanitas runt meer restaurants dan McDonalds’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.