Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Tien miljoen naar gemeenten voor wijkverpleegkundige

Minister Liesbeth Spies (BZK) en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) stellen via het gemeentefonds structureel tien miljoen euro beschikbaar voor de inzet van wijkverpleegkundigen in achterstandswijken.
Tien miljoen naar gemeenten voor wijkverpleegkundige

Het budget van tien miljoen euro is afkomstig van het ZonMw programma ‘Zichtbare schakel: wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt’. Dat programma wordt nu nog gefinancierd via een rijksbijdrage aan ZonMw, maar die financiering loopt eind dit jaar af. De ministeries schrijven dat door het geld rechtstreeks aan gemeenten beschikbaar te stellen wijkverpleegkundigen veel meer gebiedsgericht ingezet kunnen worden.

Achterstandsproblematiek

Uit een tussenrapportage van het ZonMw-programma blijkt dat de wijkverpleegkundige een grote betekenis heeft in het tijdig signaleren van dreigende gezondheidsproblemen of overbelasting van mantelzorgers. Gedurende de looptijd van het ZonMw-programma zijn in 50 gemeenten tussen de 300 en 350 wijkverpleegkundigen aan de slag gegaan. Dit zijn gemeenten waar sprake is van achterstandsproblematiek. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Sensire helpt meer klanten door wijkverpleegkundige aanpak

‘Wijkverpleegkundige levert betere zorg en kost minder’

PvdA wil tweeduizend extra wijkverpleegkundigen

Hoogopgeleide wijkverpleegkundigen moeilijk te vinden

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.