Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tien procent Amerikaanse artsen gebruikt EPD

Annelies Vermeulen
Slechts tien procent van de artsen in de Verenigde Staten maakt gebruikt van een EPD. Dat blijkt uit de resultaten van twee Amerikaanse onderzoeken.
Tien procent Amerikaanse artsen gebruikt EPD

Voorlopige schattingen van het National Ambulatory Medical Care Survey lieten zien dat tussen de 12 en 51 procent van de artsen gebruikt maakte van een EPD. Echter na uitsluiting van 27 staten met onbetrouwbare schattingen varieerden de schattingen van 9 tot 27 procent, zo meldt ComputerWorld.

Beloningen

De Amerikaanse overheid probeert nu met beloningen de artsen zover te krijgen om gebruik te gaan maken van het EPD. Ze krijgen tot 44.000 dollar als ze een EPD en aan de criteria voldoen. De ziekenhuizen en artsen die in 2015 niet meedoen, worden bestraft door te bezuinigen op betalingen. Op dit moment zijn er 23 maatregelen waar de artsen en ziekenhuizen aan moeten voldoen om hun geld te krijgen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

EPD-trajecten in VS gaan minder snel over budget

Een derde Amerikanen wil EPD op mobiel

EPD maakt zorg niet beter en effectiever

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.