Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tijd voor Topzorg wint Brilliant Failure Award

Mark van Dorresteijn
Het project Tijd voor Topzorg heeft de eerste Brilliant Failure Award gewonnen. De prijs voor het beste leermoment in de gezondheidszorg werd uitgereikt aan Catharina van Oostveen, verplegingswetenschapper en verpleegkundige bij het AMC Amsterdam.
Tijd voor Topzorg wint Brilliant Failure Award

Tijd voor Topzorg is een studie over tijdsbesteding van artsen en verpleegkundigen bij het achterhalen van de zorgvraag van patiënten. Het project liep op een fiasco uit. De participatiegraad van verpleegkundigen en artsen was zeer laag. Dit project heeft vele lessen opgeleverd maar het belangrijkste punt is dat je bij onderzoek naar organisatorische zaken de kernvraag stelt: hoe maak je een onderzoek relevant op het niveau waarop inbreng noodzakelijk is?

Publieksprijs

De publieksprijs ging naar Ab van de Wakker, verbonden aan de Brabantse Academische Werkplaats Diversiteit in het Jeugdbeleid met het project Diversiteitspanel Jeugd. Leerpunt van het project is dat we goed moeten luisteren naar de inbreng van migranten en dat een panelstructuur niet de juiste manier is. Belangrijkste les: migranten blijken liever als Nederlander aangesproken te worden dan als migrant.

Brilliant Failure Award

Het Instituut voor Briljante Mislukkingen (IvBM) wil de schijnwerper zetten op mislukkingen waarvan geleerd kan worden. Daarom is, samen met netwerkpartners als ZonMw en het Dialogues House van ABN AMRO een prijs in het leven geroepen voor het beste leermoment in de gezondheidszorg: The Brilliant Failure Award – Health. De prijs stimuleert wetenschappers en professionals in de zorg hun mislukkingen te delen.

Jury

De jury bestond uit Bas Bloem (Radboud University/ MijnZorgnet), Rob Dillman (Zaans Medisch Centrum), Cathy van Beek (Radboud University / NVDZ) en Paul Iske (ABN AMRO / Maastricht University), Henk Smid (ZonMw).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.