Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

TNO ontwikkelt webtool voor eerstelijnszorg

Mario Gibbels
TNO heeft een digitale businesscase tool ontwikkeld voor de eerstelijnszorg. Hiermee kunnen zorgverleners en hun adviseurs de effecten van nieuwe samenwerkingsvormen vooraf inschatten en onderbouwen. Zo wordt duidelijker wat investeren in samenwerking oplevert in kwaliteit, geld en werkplezier.
TNO ontwikkelt webtool voor eerstelijnszorg

Een belangrijke vraag bij een idee voor een nieuwe samenwerking of het verbeteren van de zorg is of de vernieuwing winst oplevert voor de zorgverleners en de patiënt. Met de webtool worden alle variabelen die van belang zijn gestructureerd in kaart gebracht. Daardoor worden de effecten voor zorgverlener en patiënt inzichtelijk. Op basis van deze inzichten kunnen zinvolle discussies worden gevoerd over de werkelijke meerwaarde van de vernieuwing.

Kosteloos

De webtool is kosteloos beschikbaar op businesscase-eerstelijn. In een kort instructiefilmpje wordt uitgelegd hoe de tool werkt en hoe de verschillende variabelen kunnen worden ingevuld. De digitale businesscase tool is in opdracht van het ZonMw-programma Op één lijn ontwikkeld.

Lees ook:

Antonius Ziekenhuis wint Computable prijs voor beste business case

TNO lanceert applicatie voor brandveiligheid zorginstellingen

TNO neemt activiteiten CBO over

1 REACTIE

  1. Wat een flauwekul. Samenwerken valt of staat met de mensen die het betreft en de voordelen van samenwerken voor alle deelnemende partijen. Daarom is onderzoek naar een bepaalde samenwerkingsvorm nooit te generaliseren en dus ontbreekt de kennis voor een dergelijke tool. Wederom zonde van ZonMw geld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.