Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toezicht op huisartsenpraktijk Medisch Centrum Westerbuurt

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft voor zes maanden verscherpt toezicht ingesteld op huisartsenpraktijk Medisch Centrum Westerbuurt in Venhuizen. Tijdens verschillende bezoeken stelde de inspectie ernstige tekortkomingen vast. Er is een start gemaakt met de noodzakelijke verbeteringen, maar de inspectie ziet daarin nog onvoldoende voortgang.
Toezicht op huisartsenpraktijk Medisch Centrum Westerbuurt

Het verscherpt toezicht is ingesteld per 1 juli en geldt voor het huisartsgeneeskundige deel van de praktijk van huisarts Van der Marel. Bij een bezoek aan Medisch Centrum Westerbuurt op 4 maart 2013 constateerde de inspectie zeer ernstige tekortkomingen op het gebied van infectiepreventie. Daardoor bestond er volgens de inspectie een acuut risico voor de patiëntveiligheid. Dit was voor de IGZ aanleiding tot het geven van een bevel per 8 maart 2013.


Onvoldoende vooruitgang

Naast de problemen die aanleiding waren voor het bevel, constateerde de inspectie ook verschillende tekortkomingen op andere aspecten van de zorg, bijvoorbeeld bij het organiseren van verantwoorde verloskundige zorg. Tijdens vervolgbezoeken op 9 april en 10 juni bleek dat de huisarts een start had gemaakt met de noodzakelijke verbeteringen, maar er was volgens de inspectie nog onvoldoende vooruitgang geboekt. Zo geeft de huisarts niet-reguliere behandelingen en daarvoor gelden extra eisen op het gebied van voorlichting aan de patiënt, diens toestemming voor de behandeling en verslaglegging in het dossier. Ook hiervoor ontbraken adequate verbeteringen.

In control
De praktijk voldoet ook nog steeds niet aan de vereisten uit het bevel. De huisarts is volgens de inspectie onvoldoende in control om alle noodzakelijke verbetermaatregelen verantwoord te organiseren binnen Medisch Centrum Westerbuurt. De inspectie zal in de periode van verscherpt toezicht zowel aangekondigde als onaangekondigde bezoeken brengen. (IGZ)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.