Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Toezicht Ruwaard van Putten opgeheven

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis staat niet langer onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Het ziekenhuis heeft volgens de inspectie de essentiële processen goed georganiseerd en geborgd, daardoor voldoen ze weer aan de eisen van verantwoorde zorg.
Toezicht Ruwaard van Putten opgeheven
Foto: ANP - Arie Kievit

Het Ruwaard van Putten werd vorig jaar november onder verscherpt toezicht gesteld toen bleek dat het aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie in 2010 erg hoog lag. Daarna kwamen er veel problemen binnen het ziekenhuis. De afdeling cardiologie werd gesloten, cardiologen werden ontslagen en een klachtenmeldpunt van de Stichting Hartpatiënten Nederland stond roodgloeiend.

Verbeteringen

Inmiddels is de zorg weer op orde in het ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft gewerkt aan aangescherpte afspraken op het gebied van complicatieregistratie, hoofdbehandelaarschap, dossiervoering, verslaglegging, zorg rondom het levenseinde en supervisie arts-assistenten. De IGZ trekt de conclusie dat de omvang van het Ruwaard van Putten en

0
11

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.