Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toezichthouders De Zorgboog starten onderzoek

De raad van toezicht van De Zorgboog doet op korte termijn onderzoek naar de reden achter een ongebruikelijke actie van de elf verpleeghuisartsen verbonden aan de Brabantse zorgorganisatie.
Toezichthouders De Zorgboog starten onderzoek

De artsen zegden vorige week het vertrouwen op in de bestuursvoorzitter, Bert Koeneman, en vroegen de IGZ een bezoek te brengen aan de huizen waarvoor zij niet langer de medische verantwoordelijkheid wilden dragen. De verklaring van de verpleeghuisartsen is opgeschort tot het verschijnen van het onderzoek door de raad van toezicht. Een woordvoerder van De Zorgboog verwacht het resultaat over ongeveer twee weken. De artsen blijven nog werken in de verpleeghuizen.

Ontslag Hans van den Bosch

In maart kwam naar buiten dat het personeel van De Zorgboog zich beraadt op acties tegen de bestuursvoorzitter en de raad van toezicht. De aanleiding was het op non-actief zetten van Hans van den Bosch, lid van de raad van bestuur en verpleeghuisarts. Na maanden van onzekerheid over zijn positie heeft de raad van toezicht vorige week besloten dat Van den Bosch zijn functie voor 1 april zal neerleggen. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Verpleeghuisartsen De Zorgboog willen inspectiebezoek

Personeel De Zorgboog beraadt zich op acties

Cliëntenstop bij De Zorgboog

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.