Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ton Dhondt wordt bestuurder bij GGZ Friesland

Redacteur Zorgvisie
Ton Dhondt wordt in mei lid van de raad van bestuur bij GGZ Friesland. De psychiater volgt daar Wouter Teer op, die in 2013 werd aangesteld. Dat heeft GGZ Friesland bekendgemaakt.
Ton-Dhondt-400.jpg
Foto: Ton Dhondt

Dhondt werkt sinds 1997 bij GGZ Noord-Holland-Noord (NHN), waar hij begon als ouderenpsychiater. Hij vervulde er verschillende directiefuncties en is op dit moment directeur maatschappelijk en specialistisch. Daarnaast zit hij in de raad van toezicht van het Hospice in Alkmaar en is hij landelijk actief in de ouderenpsychiatrie, met betrekking tot ROM en kwaliteitsstandaarden, schrijft GGZ Friesland in een bericht op de website.

Jansen ook naar GGZ Friesland
Dhondt is de tweede bestuurder van GGZ Friesland die bij GGZ NHN vandaag komt. Adriaan Jansen ging hem in 2012 voor en is nog steeds bestuurder van de ggz-instelling. Ton Baas, de voorzitter van de raad van toezicht van GGZ Friesland, laat via het persbericht weten dat dit puur toeval is. ‘We nemen de beste kandidaat aan. Dat Ton ook bij GGZ NGN heeft gewerkt, heeft niet meegespeeld in onze keuze.’ Dat Dhondt de beste kandidaat is, staat voor Baas vast. ‘Met de benoeming van Ton Dhondt vervelkomt GGZ Friesland een bestuurslid met ruime ervaring binnen de psychiatrie. Ton is een gedreven psychiater en heeft als directeur ruimschoots bewezen over bestuurlijke kwaliteit te beschikken. Hij kent de geestelijke gezondheidszorg goed en weet ook waar de kansen en uitdagingen voor de sector liggen.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.