Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Transplantatiechirurgen LUMC opereren weer

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het LUMC legde half december het transplantatieprogramma stil vanwege een conflict tussen de zeven transplantatiechirurgen.
Nier.picscout.jpg

Het conflict is nog niet bijgelegd. Mediation heeft niet geholpen. 

Herschikking
Volgens het LUMC-bestuur zijn er wel ‘stappen gezet’. Daarom zijn vier van de zeven chirurgen nu weer aan het werk.Er heeft een herschikking plaatsgevonden van taken. De chirurgen die nu weer opereren zijn vrijgesteld van andere operaties. Sinds half december is het betreffende transplantieprogramma stil gelegd en zijn de operaties uitbesteed aan het Erasmus MC. In die tijd is daar één transplantatie-patiënt uit Leiden geopereerd.

Transplantaties
Vanaf deze week voert het LUMC zelf weer alle lever-, nier- en pancreastransplantaties uit. Omdat de chirurgen zich volledig met de transplantaties kunnen bezig houden, is volgens het LUMC ‘de noodzakelijke capaciteit’ gecreëerd.

LUMC
Het LUMC heeft een ‘ervaren kwartiermaker’, tevens interim hoofd, aangesteld, die het multidisciplinaire team begeleidt. Het LUMC kon nog niet nader reageren op vragen.   

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.