Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Treant Zorggroep live met module Acute Zorg

De Treant Zorggroep heeft de module Acute Zorg geïmplementeerd in het epd van NEXUS. De ziekenhuisorganisatie is in drie locaties tegelijkertijd live gegaan met het nieuwe product.
beeldschermfotolia400fotolia.jpg

Treant Zorggroep en NEXUS hebben een tienjarig partnercontract getekend voor de gezamenlijke ontwikkeling en implementatie van innovatieve toepassingen voor de zorg. Beide organisaties werken samen aan een zo breed mogelijke toepassing van NEXUS-oplossingen binnen de Treant Zorggroep. De module NEXUS/Acute Zorg is een vervolgstap van de implementatie van deze strategie.

Implementatie
‘Er stond veel op het spel tijdens deze implementatie’, zegt Trea Sandjer, medisch manager seh/seh-arts bij Treant Zorggroep. ‘Het geven van opdrachten en het checken of het daadwerkelijk gedaan is, gebeurde grotendeels mondeling. Dit kon leiden tot calamiteiten en misverstanden. Patiëntveiligheid staat hoog in het vaandel bij Treant Zorggroep. Door de implementatie van deze module is de seh-afdeling zo goed als volledig digitaal, hierdoor worden de calamiteiten tot een minimum beperkt en het niveau van patiëntveiligheid verhoogd.’ Sandjer vervolgt: ‘Uiteraard is er door deze module ook een verbetering in de werkzaamheden van de seh-medewerkers. In één oogopslag de zorgbanner – een overzicht van de belangrijkste patiëntgegevens – in beeld hebben, de sleepfuncties in elk scherm en het automatisch doorzetten naar het dbc-dot-systeem maakt dat we meer tijd voor de patiënt hebben.’

Vervolgstappen
‘De vervolgstappen zijn nu dat er nog wat finetuning van de inrichting van de acute desktop plaatsvindt en dat er meer focus komt op managementinformatie, zoals overcrowding van de seh, zodat hier meer op gestuurd kan worden’, aldus Sandjer.

Dossier EPD / Zis
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.