Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

TSN reorganiseert Thuiszorg Groningen

Thuiszorg Service Nederland (TSN) voert een reorganisatie uit bij Thuiszorg Groningen (TZG). Dit nieuws komt vandaag naar buiten nadat gisteren de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) de overname van TZG door TSN het groene licht gaf.
TSN reorganiseert Thuiszorg Groningen

Bij TZG gaan banen verloren, met name op het hoofdkantoor. Bovendien gaan 21 vestingen in de regio dicht. Volgens algemeen directeur Gerbrand Willemsen van TSN zijn deze maatregelen onvermijdelijk omdat de jaarrekening van TZG in 2010 een verlies van 2,4 miljoen euro en een negatief eigen vermogen van 1,8 miljoen euro laat zien. “Er moet dus iets gebeuren”, aldus Willemsen. Om de continuïteit van zorg te behouden zullen de ontslagen niet de uitvoerende zorgprofessionals treffen. “Dit betekent dat alle vaste medewerkers (3.654 personen) die direct zorg verlenen bij TZG na de overname kunnen blijven. Zij hebben een werkgarantie voor twee jaar. Ontslagen onder de medewerkers die niet direct zorg verlenen zijn echter onvermijdelijk. Het aantal van 199 medewerkers (138,2 fte) wordt teruggebracht naar 46 fte, waarvan naar verwachting tien op het hoofdkantoor in Almelo. Werken met minder overhead is een van de speerpunten van TSN.”

Onbemande locaties

In de nieuwe situatie gaat TZG de zorg coördineren vanuit 11 vestigingen in de regio. “Er zijn op dit moment 32 locaties, die in de praktijk vaak onbemenst zijn”, zegt Willemsen. “Na de reorganisatie zullen er slechts kantoorlocaties zijn in Winsum, Grootegast, Leek, Groningen/Haren, Delfzijl, Veendam, Oude Pekela, Stadskanaal en Hoogezand. Dit heeft geen consequenties voor de zorg aan de cliënt.”

Afstoten activiteiten

Niet alleen bij TZG wordt gereorganiseerd. Om aan de voorwaarden van de NMa te voldoen voor de overname van TZG, gaat TSN Wmo-activiteiten afstoten in de gemeenten Hoogezand-Sappermeer, Leek, Haren, Veendam en Meterwolde. “Van de NMa mogen we niet een te groot marktaandeel hebben in de thuiszorg van dit gebied”, zegt Willemsen. “Omdat TZG al een turbulente tijd achter de rug heeft, hebben we besloten dat TSN activiteiten gaat afstoten. Dat past ook in onze strategie om niet alleen meer puur huishoudelijke hulp aan te bieden maar ook de aansluiting te vinden bij AWBZ-zorg.” De partijen die de huishoudelijke zorg gaan overnemen van TSN zijn Zorgkompas, Zorggroep Groningen en Zonnehuisgroep Noord.

Naamgeving

Met ingang van 1 juli wordt TZG als projectstructuur opgenomen in het organisatieschema

van TSN. De naam TSN Thuiszorg wordt voorlopig nog in combinatie met de naam Thuiszorg Groningen gehanteerd. In de loop van 2012 wordt een definitief besluit genomen over de naamgeving. Projectdirecteur Milena Prochazka leidt de overgang naar TSN, samen met de programmamanager Mark Hentschke. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Cliëntenraad en OR reageren positief op overname door TSN

TSN start aankoop Thuiszorg Groningen

Gerbrand Willemsen algemeen directeur TSN Thuiszorg

Bestuur Thuiszorg Groningen gewijzigd na direct vertrek Filia Kramp

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

 1. THUISZORG GRONINGEN KOMEN DE INDICATIES NIE NA EN IK HEB EEN INDICATIE TOT 2015.EN ZE KOMEN GEWOON NIET OPDAGEN.
  dus neem nu eindelijk een contackt met mij op heb ook al een klacht in gedient bij de gezonheidszorg in utrecht.inplaats dat ze mensen beter maken maken ze je kapot
  THUISZORG GRONINGEN STADSKANAAL LIEGGT ER MAAR OP LOS. HOOP DAT ZE NOOIT MEER OVER GENOMEN WORDEN ZIT NU TE WACHTEN OP BERICHT VAN TSN WAAR IK OOK VAN KASJE NAAR MUUR WORDT GESTUURT HEB EEN INDICATIE VOOR VERPLEGING VERZORGINGING EN VOOR EVEN NAAR BUITEN 7 DAGEN IN DE WEEK. MAAR ZE KOMEN NIET EN HEB WEL EEN INDICATIE TOT 2015 EN STUREN JE VAN KASJE NAAR DE MUUR. HEB TSN DIRECKTEUR EEN MAIL GESCHREVEN IK WACHT NU OP ZIJN ANDWOORD.

 2. Lees alle reacties
 3. hallo hoelang werk je bij tsn?
  Heb net mijn contract getekend,het zal toch niet waar zijn,dat tsn rommeld met de uren en het loon van hun medenwerkers,dat was bij de thuiszorg groningen wel goed geregeld.
  Heb er nu al een zwaar hoofd in,dat tsn de thuiszorg over genomen heeft.

 4. En ze nemen maar over!
  Ze weten zelf niet eens waar ze mee bezig zijn!!
  De mensen bij TSN nemen masaal ontslag.
  Reden: knoeien met reistijd, knoeien met je vakantie uren, of gewoonweg niet uitbetalen van je salaris!!
  Bij mij was het geval dat ik 6mnd GEEN salaris heb gehad!

 5. Misschien wat flauw om te zeggen : ‘I told you so’, maar een klein kind kon op zijn vingertjes natellen dat alle onproductieve overhead niet betaald kan worden van de opbrengsten van de werkvloer. Nu hoop ik maar dat al die thuiszorgteams niet het werk van de administratie erbij krijgen zoals in veel thuiszorginstellingen gebeurt waar ingekrompen wordt, want dan wordt het aantal handen aan het bed nog niet veel groter. Er moet papierrompslomp af om de productie te kunnen verhogen, zoals de beroemde en redelijk zinloze superdikke dossiers met papierwerk die niet ten bate zijn van de zorg. Die hebben de uitvoerenden niet zelf verzonnen. Dat is overheidsopdracht. En het moet een stuk eenvoudiger kunnen. Als het dus niet allemaal op de nek van de uitvoerenden terecht komt is het een mooi bericht.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.