Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Twee grote beveiligingsincidenten in de VS

Annelies Vermeulen
Onlangs zijn in de VS weer twee gevallen van gegevensverlies bekendgemaakt. Gezamenlijk gaat het om gegevens van 3,6 miljoen personen. Dat meldt digitalezorg.nl.
Twee grote beveiligingsincidenten in de VS

Zorgaanbieder Health Net maakte deze week bekend dat het de persoonlijke gegevens van 1,9 miljoen mensen is kwijtgeraakt, nadat er diverse harde schijven zijn verdwenen uit hun data center. Voor Health Net, dat in totaal gegevens van ongeveer 6 miljoen personen in het bezit heeft, is dit het tweede grote incident in 16 maanden. De harde schijven bevatten persoonlijke informatie zoals namen, adressen, medische informatie, BSN-nummers (Social Security numbers) en financiële gegevens.

Transport

Eind vorige maand is New York City Health and Hospitals Corp. begonnen met het informeren van patiënten over een diefstal van gegevensdragers die persoonlijke gegevens bevatte van ongeveer 1,7 miljoen mensen. Ook hier betreft het gegevens zoals namen, adressen, diagnose en behandelgegevens etc. De gegevens stonden op backup tapes die zijn ontvreemd tijdens het transport naar een beveiligde locatie. De instelling maakte ook bekend dat alleen mensen met specifieke kennis en tools bij de gegevens kunnen komen. Er is nog geen indicatie dat de gegevens ook gebruikt zijn. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Medische gegevens miljoenen Amerikanen op straat

Verzekeraar lekt patiëntgegevens 1,2 miljoen klanten

Ziekenhuis New York verliest patiëntgegevens via FedEx

1 REACTIE

  1. ICT en andere systemen blijven zwakke systemen. Hackers zijn en blijven actief. De Politiek heeft de keus gemaakt en daar moeten wij ons bij neerleggen.
    Big Brother is een feit. Zie het boek van George Orwell uit 1948. Een Debat waard voor Politici !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.