Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweede Kamer stemt in met wet landelijk epd

De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met een wet die de verplichte aansluiting van zorgverleners op het landelijk elektronisch patiëntendossier regelt.

Als de wet ook de Eerste Kamer passeert, worden zorgverleners naar verwachting in het voorjaar van 2010 verplicht om zich aan te sluiten op het landelijk epd. De verplichte aansluiting geldt alleen voor huisartsen, apothekers en specialisten. Patiënten mogen bezwaar maken tegen deelname aan het dossier en moeten een arts toestemming geven om hun gegevens in te zien. Artsen mogen alleen het epd inzien van patiënten die bij hen in behandeling zijn.

Veiligheid epd

Minister Klink had het epd al dit najaar in willen voeren, maar geeft zorgverleners meer tijd om zich zorgvuldig en goed te kunnen aansluiten. Voor invoering wil de minister als onderdeel van de continue veiligheidsmaatregelen nogmaals hackers de beveiliging van het patiëntendossier laten testen. (Zorgvisie – Berber Bast)

Lees ook:

Zorgorganisaties kraken voortgang elektronisch dossier

‘Landelijk epd in 2009 niet haalbaar’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.