Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TweeSteden ziekenhuis kiest voor EPD van Alert

Mario Gibbels
Het TweeSteden ziekenhuis voor het EPD van Alert gekozen en is daarmee het vierde ziekenhuis in Nederland dat deze keuze maakt.

De nieuwe applicatie bevat alle medische en verpleegkundige gegevens van patiënten die het ziekenhuis bezoeken. Voordeel van haar pakket is volgens het bedrijf dat alles is geïntegreerd in één systeem. “Naast het kern-EPD zijn ook de uitbreidingen voor Apotheek, PDMS, Planning en het huisartsenportaal aangeschaft. Met het EPD wordt tevens het bijbehorende E-Learning systeem van Alert geïmplementeerd.”

‘Nieuwe stap’

“Dit is een nieuwe stap op weg naar een zogeheten ‘papierloos’ ziekenhuis”, stelt Peter de Zwart van het TweeSteden ziekenhuis. “We willen met Alert naar digitale vastlegging van alle patiëntgegevens, elektronisch aanvragen van medische onderzoeken en gestandaardiseerde zorgpaden.” Het gehele ziekenhuis moet in 2012 met het nieuwe EPD van Alert kunnen werken. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.