Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twentse ouderenzorg het beste

De beste ouderenzorg is te vinden in het oosten van het land en de Kop van Noord-Holland. Dat blijkt uit onderzoek van opinieblad Elsevier naar de kwaliteit van alle verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorg in Nederland.
Twentse ouderenzorg het beste

Twente en de Kop van Noord-Holland zijn de regio’s waar ouderen gemiddeld de beste zorg ervaren. Het verpleeghuis Den Es in Varsseveld, en de woonzorgcentra Simeonshof en Molenweide in Boxtel leveren van de individuele verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland de beste ouderenzorg, aldus Elsevier. Zorg Plus Twente in Almelo en Zorgpunt Thuiszorg in Maastricht zijn de beste thuiszorginstellingen. Ook het grote, maar kleinschalig georganiseerde Buurtzorg Nederland boekt opvallend succes.

Resultaten

Dat blijkt uit het onderzoek ‘De beste verpleeghuizen’ dat Elsevier uitvoerde met ondersteuning van bureau SiRM. Onderzocht zijn 1.719 verpleeghuizen en verzorgingshuizen, en 823 thuiszorgorganisaties. De resultaten van dit jaar bevestigen wat ook in 2011 bleek: de kwaliteit van de ouderenzorg in de Randstad blijft achter.

Medicatie

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van openbare informatie van de instellingen zelf. Die zijn beoordeeld op de kwaliteit van leven van de bewoners en cliënten thuis, op de kwaliteit van de zorgorganisatie en van de zorgverleners. De verpleeg- en verzorgingshuizen zijn daarnaast beoordeeld op de veiligheid van de zorg, onder meer het voorkomen van valincidenten en problemen met de medicatie. (Elsevier – Beeld ANP Lex van Lieshout)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.