Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twintigste editie Zorgmanager van het Jaar

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Op 19 april 2018 zal voor de twintigste keer de prijs voor de Zorgmanager van het Jaar worden uitgereikt. Deelnemers kunnen hun papieren nog opsturen tot 31 december aanstaande.
Trofee Zmvhj

Zorgmanager van het Jaar is een prijs die wordt uitgereikt aan de zorgmanager die de meeste indruk maakt door een bijzondere prestatie. De prijs is bestemd voor bestuurders die eindverantwoordelijk zijn. De organisatie van de prijs is in handen van Zorgvisie. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door bestuursvoorzitter Ernst Kuipers van Erasmus MC. Winnaars van andere jaren zijn onder meer bestuursvoorzitter Eelco Damen van Cordaan en bestuursvoorzitter Greet Prins van Philadelphia. De uitreiking zal dit jaar plaatsvinden op de locatie van IBO Business School in Leusden.

Aanmelden

Om in aanmerking te komen voor de prijs worden managers vaak aangemeld door hun eigen organisatie. Maar kandidaten melden zich ook zelf aan. Een voorwaarde om mee te kunnen doen, is dat de bestuurder werkzaam is bij een organisatie die het huis op orde heeft, dat wil zeggen een gezonde financiële basis en een goede reputatie. Aanmelden kan door een mail aan de hoofdredacteur van Zorgvisie: eric.bassant@bsl.nl. In de mail dient gemotiveerd te worden waarom de bewuste manager wordt voorgedragen. Na aanmelding wordt de voorgedragen manager uitgenodigd voor deelname.

Procedure

Uit de kandidaten worden drie genomineerden gekozen door een selectiecommissie die de voorselectie doet. De selectiecommissie bestaande uit professor Pauline Meurs en organisatieadviseur Frits Verschoor komt tot haar keuze na een persoonlijk gesprek met een aantal kandidaten.
De volgende stap in het selectieproces is dat de drie genomineerden worden uitgenodigd voor een gesprek met de jury. Die bestaat uit André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, Marlies Ott, programmadirecteur van de Top Class van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Albert Arp, directeur van de Jaarbeurs en ten slotte de prijswinnaar van het voorgaande jaar. Tevens vindt een vertrouwelijk stakeholdersonderzoek plaats door de redactie van Zorgvisie. Daarbij wordt via gesprekken met medewerkers, collega’s, raad van toezicht, zorgverzekeraar en samenwerkende zorgorganisaties geïnventariseerd wat de managementstijl is van de genomineerde.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.