Uitwisseling tussen ziekenhuizen vanaf 2016’

Radboudumc wil vanaf 2016 direct communiceren met epd’s van andere Nederlandse ziekenhuizen. Op dit moment kan het ziekenhuis al wel medische informatie met buitenlandse ziekenhuizen delen. Laurens de Groot, projectmanager Transmurale Informatieuitwisseling en Chief Medical Information Officer Ronald Petru vertellen over de Epic-module Care Everywhere in het Radboudumc.
‘Uitwisseling tussen ziekenhuizen vanaf 2016’
Foto: radboudumc

Het universitaire ziekenhuis maakte tijdens de Nijmeegse Vierdaagse bekend dat zij de module Care Everywhere in het zis/epd Epic hebben geactiveerd waardoor gegevensuitwisseling met andere ziekenhuizen met dezelfde module mogelijk is. Vooralsnog gaat het om enkele tientallen ziekenhuizen in Amerika en Canada. De kans is daardoor nu nog klein dat Care Everywhere wordt gebruikt, erkent De Groot. ‘Aan de andere kant zien we dat in rap tempo nieuwe Epic-ziekenhuizen de module in gebruik nemen. Singapore en Denemarken timmeren bijvoorbeeld hard aan de weg. Het Radboudumc is nu nog het enige aangesloten ziekenhuis in Nederland, maar de verwachting is dat andere

4
247

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.