Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMC St Radboud hervat hartoperaties

NIJMEGEN - Na alle commotie rondom de overleden hartpatiënten besluit het bestuur van het UMC St Radboud in Nijmegen de hartafdeling weer te openen in september. Deze afdeling is enige tijd gesloten geweest op last van de IGZ, omdat er te veel patiënten overleden.

Het ziekenhuis is druk met het reorganiseren van de afdeling. Zo wordt hartlongchirurg Henry van Swieten van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein per 1 oktober afdelingshoofd van de cardio-thoracale chirurgie. Het huidige afdelingshoofd René Brouwer beëindigt zijn dienstverband met het UMC per 30 september. Hij is al enige tijd non-actief sinds het verschijnen van het vernietigende rapport van de IGZ.

Interim

Ook stelde het UMC de Amsterdamse hoogleraar Leon Eijsmans aan als interimhoofd om de hartlongchirurgie te reorganiseren. Die is sinds 1 juni aan het werk en verwacht nog enkele maanden nodig te hebben om zijn klus af te ronden. Eijsmans heeft volgens de ziekenhuiswoordvoerder niemand van de hartchirurgen, cardiologen, intensivisten, perfusionisten of verpleegkundigen de deur gewezen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.