Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UMCG schrijft 12 miljoen euro positief

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft 2012 afgesloten met een positief financieel resultaat van 12 miljoen euro. Dit blijkt uit de jaarcijfers 2012 die het UMCG vandaag heeft gepubliceerd. De toename van het resultaat met 8 miljoen euro ten opzichte van 2011 is vooral het gevolg van incidentele fiscale baten en nagekomen subsidies.
UMCG schrijft 12 miljoen euro positief

Zonder de incidentele baten komt het resultaat uit op 6 miljoen euro; dat is minder dan één procent van de opbrengsten in 2012: 979 miljoen euro (947 miljoen euro in 2011). Het UMCG gebruikt het resultaat onder meer om het eigen vermogen te versterken, innovaties te financieren en de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg verder te verbeteren. Daarnaast biedt het resultaat ruimte om de ambities van het UMCG op het gebied van Healthy Ageing waar te kunnen maken. Het UMCG beschikt eind 2012 over een eigen vermogen van 142,2 miljoen euro (2011: 129,3 miljoen).

Controle op declaraties
Gedurende 2012 hebben materiële controles naar declareren plaatsgevonden bij het UMCG. Ondanks zorg voor adequaat declareren zijn bij deze materiële controles beperkte fouten geconstateerd bij het factureren met het DOT-systeem. Het effect van de verwachte materiële controles door de verzekeraars over de in het jaar 2012 geleverde zorg is meegenomen in de bepaling van de opbrengstverantwoording in de jaarrekening. Als gevolg van deze verwachte materiële controles over de DOT-facturatie 2012 is een correctie op de omzet toegepast van 1,8 miljoen euro in het a-segment en 0,2 miljoen voor het  b-segment.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.