Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Van Beers in bestuur Elkerliek ziekenhuis

Jean-Pierre van Beers is gestart als lid van de raad van bestuur van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Wim de Bie, die op interim-basis de vacature van bestuurslid heeft ingevuld, vertrekt eind maart.
Van Beers in bestuur Elkerliek ziekenhuis

Van Beers heeft de aansturing van de ondersteunende en stafdiensten in zijn portefeuille en belangrijke dossiers zoals de invoering van een elektronisch patiënten dossier (EPD) in 2015, het nieuwe besturingsmodel van medisch specialisten, integrale kostprijzen en tarieven.

CV

Van Beers (44 jaar) werkte als interim-directeur in het categorale ziekenhuis Dekkerswald (expertisecentrum voor mensen met een chronische longziekte). De afgelopen twee jaar heeft hij dit ziekenhuis helpen voorbereiden op de toekomst door ondermeer te zorgen voor een nieuwe zorgproductenportfolio en marktpositionering.

In 2009 startte Van Beers als interimmer in het Radboudumc. Daar werkte hij als directeur bedrijfsvoering van vijf laboratoria en voerde binnen het UMC verschillende complexe veranderingstrajecten uit als directeur van MijnZorgnet, adviseur ParkinsonNet en programmamanager ProstaatNet.

Marineofficier

In de jaren 2004 tot 2009 werkte Van Beers op interim-basis voor diverse gemeenten en rijksoverheden als controller. Van Beers startte zijn carrière in 1993 bij de Koninklijke Marine als marineofficier.

Van Beers eerste indruk van het Elkerliek is dat het een warm, gemoedelijk, gastvrij en schoon ziekenhuis is. ‘De mensen die hier werken zijn gericht op samenwerking en goede zog voor de patiënt’, aldus Van Beers.

1 REACTIE

 1. Geachte lezer,
  Het zou goed zijn wanneer alle ziekenhuizen in Zuidoost-Brabant nog intensiever samenwerken.
  Het is toch niet nodig dat elk ziekenhuis een SEH nodig heeft.
  Een huisartsenpost moet altijd bereikbaar en toegankelijk zijn en blijven.
  Wellicht valt het te overwegen om ook een samenwerkingsverband aan te gaan met de Belgische ziekenhuizen,die zich op relatief korte afstand bevinden van de Zuidoost-ziekenhuizen.
  Vriendelijke groet

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.