Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van de Maat directievoorzitter Nederlands Jeugdinstituut

Redacteur Zorgvisie
Ans van de Maat wordt voorzitter van het directieteam van het Nederlands Jeugdinstituut. Dat heeft het instituut vandaag bekendgemaakt.
AnsvandeMaat400.jpg
Foto: Nederlands Jeugdinstituut

Van de Maat heeft ruim dertig jaar ervaring in de jeugdsector. Zo was ze eerder bestuurslid van Jeugdzorg Nederland en bestuurder bij jeugdzorgorganisatie Intermetzo. Volgens het Nederlands Jeugdinstituut heeft ze vooral in die laatste functie veel ervaring opgedaan met ‘het oplossen van complexe vraagstukken en het richting geven aan bestuurlijke en inhoudelijke ontwikkelingen.’

Reorganisatie bestuur Nederlands Jeugdinstituut
Bij Het Nederlands Jeugdinstituut volgt ze op 1 mei bestuurder Kees Bakker op, die met pensioen gaat. Dat heeft geleid tot een reorganisatie van het bestuur, schrijft het instituut. De nieuwe directievoorzitter wordt de leider van de hele organisatie en van het directieteam. Dat betekent dus dat Van de Maat verantwoordelijk is voor de positionering van de organisatie als kennisinstituut en dit doorvoert in de werkwijze en de organisatie zelf.  

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.