Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Maurice van den Bosch: Hoge marges ChipSoft niet maatschappelijk uit te leggen

Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx
De overheid moet een rol spelen in de epd-markt en bij andere langdurige leveranciers van de zorg om de hoge marges aan te pakken. Op de lange termijn zijn die hoge marges niet duurzaam en het is niet te verantwoorden tegenover de zorg, waar de marges juist zo laag zijn, zegt OLVG-bestuursvoorzitter Maurice van den Bosch. ‘Het is maatschappelijk niet uit te leggen.’
Maurice van den Bosch, voorzitter rvb OLVG
Foto: Paul Tolenaar
Premium

De bestuurder vertelt dit naar

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Volledig mee eens. In de afgelopen 15 jaar heeft het niet alleen aan de kosten van het product maar met name aan het verlies van tijdsbesteding aan de patient en de administratieve roofbouw op de werknemers op de werkvloer heel veel gekost. De verhouding face to face consult en face to computer ligt nu op 20-80. En dan bij hoog en bij laag beweren dat de zorg er beter door is geworden ? De ICT moet er zijn om de zorg efficiënter en veiliger te maken. Op de werkvloer is het minder efficient en zeker niet veiliger. De ICT moet de werkvloer beter en efficiënter laten functioneren. Het omgekeerde is het geval ! De ICT functioneert bij de gratie van de werkvloer ! Kent u een product dat alleen maar functioneert als je er zelf elke keer tijd en onderhoud aan moet besteden en schreeuwend duur is ?? En dat product wordt ook betaald uit verzekeringspremies en overheidsgelden !! Het is alleen niet zichtbaar omdat het uit de zorgbudgetten door de zorgverleners moet worden betaald ! En die worden vanwege overschrijdingen gekort ! Een van de redenen is De ICT ! Maar die hebben inderdaad geen winstbeperking, noch budgetten. En bij niet functioneren van het product wordt gewoon een nieuwe ( extra) rekening gestuurd ! Het meest perverse voorbeeld van winst in de zorg.

  2. Lees alle reacties
  3. Farma industrie kan er inmiddels jaloers op zijn. De winsten zouden te rechtvaardigen zijn door een degelijk product…..in de praktijk hoop ellende en frustratie. Je kunt eigenlijk ook niet verder innoveren omdat je voor de doorontwikkeling van hun afhankelijk bent. Niet transparant, duur, niet eerlijk, intimiderend, onbekwaam als het om inhoud gaat….op lange termijn een financiele ramp voor (kleine) ziekenhuizen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.