Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van der Veen naar Commissie Toekomstige Zorg Zeeland

Eeke van der Veen is benoemd tot voorzitter van de Commissie Toekomstige Zorg Zeeland. Hij volgt Victor Slenter op, die de start van de commissie heeft begeleid.
Van der Veen naar Commissie Toekomstige Zorg Zeeland

Eeke van der Veen is momenteel landelijk voorzitter van Zorgbelang Nederland. Eerder was hij voorzitter van de raad van bestuur van Agis Zorgverzekeringen en namens de PvdA lid van de Tweede Kamer, waar hij woordvoerder volksgezondheid was. Van der Veen heeft al bijna veertig jaar een tweede huis in de provincie. De Commissie Toekomstige Zorg Zeeland bestaat verder uit gedeputeerde Ben de Reu en Wim van der Meeren, voorzitter raad van bestuur van zorgverzekeraar CZ.

Uitgewerkt

De commissie is in april van dit jaar ingesteld om oplossingen te vinden voor de zorgproblemen in de provincie Zeeland. De commissieleden hebben een plan van aanpak opgesteld, dat zij in juli aanboden aan minister Schippers. Het plan wordt de komende jaren samen met patiënten en zorgaanbieders uitgewerkt.

Personalia

Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties.Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.