Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van der Veen verbaasd over uitblijven compensatie ziekenhuizen

PvdA-Kamerlid Eelke van der Veen is verbaasd over de reactie van demissionair minister Klink op zijn vragen over bouwende ziekenhuizen. Op de vraag welke maatregelen Klink gaat nemen om te voorkomen dat zes ziekenhuizen failliet gaan, schreef de VWS-minister dat het juridisch kwetsbaar is om specifieke ziekenhuizen te steunen.
Van der Veen verbaasd over uitblijven compensatie ziekenhuizen

Volgens Van der Veen betekent de brief van Klink dat ziekenhuizen alleen nog op een overgangsregeling kunnen rekenen als iedereen in het veld doet wat hij wil. “We wachten al twee en een half jaar op een overgangsregeling voor het afgeschafte bouwregime”, zegt Van der Veen. “En dan komt Klink pas nu het kabinet demissionair is en zijn plannen voor de financiering van ziekenhuizen controversieel zijn verklaard, met deze brief. Hierin staat dat Europese regels de financiële steun aan ziekenhuizen bemoeilijken. Dat had hij natuurlijk al eerder kunnen weten. Zeker na al die onderzoeken zoals die van de commissie-Havermans.”

Jaarverslagen

Inmiddels hebben ziekenhuizen laten weten door deze nieuwe onzekerheid problemen te krijgen met het maken van jaarverslagen en het krijgen van leningen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Bouwende ziekenhuizen krijgen nul op rekest

‘Faillissement dreigt voor ziekenhuizen om bouwkosten’

Ziekenhuizen kunnen fluiten naar bouwgeld

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.