Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van der Wal geeft fout verpleeghuis toe

De Inspectie voor de Volkgezondheid had sneller moeten reageren op de meldingen van misstanden in verpleeghuis Jan Bonga in Amsterdam. Dat zei Gerrit van der Wal, inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Volksgezondheid, in 'de praktijk', het gezondheidsprogramma van de avro op radio 1.

In het gesprek zei Van der Wal: “Wijzelf hadden alerter moeten reageren op de eerste signalen van de bron: de verpleeghuisartsen. Ik denk niet dat we uiteindelijk veel anders hadden moeten doen, maar we hadden sneller en eerder moeten reageren. Wij zijn natuurlijk ook een organisatie die niet zonder fouten is, dat zou ook gek zijn. Ik denk dat het misging bij de inschatting hoe erg is dit en wie moet wat oppakken”, aldus Van der Wal.

Bussemaker

Staatsecretaris Bussemaker van VWS zei vorige week nog dat ze de Inspectie zou aanspreken op het te lang wachten met ingrijpen in het verpleeghuis, waar afgelopen jaar drie artsen ontslag hadden genomen, omdat ze geen verantwoorde zorg meer aan patiënten konden leveren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Luister hier naar het interview met Gerrit van der Wal

Slechte zorg bij verpleeghuis van Amsta

Verpleeghuisartsen De Zorgboog willen inspectiebezoek

Verpleeghuispersoneel kritisch over zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.