Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Van Otterloo leidt nieuwe stichtingen Meavita

Redactie Zorgvisie
De nieuwe stichtingen die zijn opgezet om de zorg en medewerkers van Meavita Groep Den Haag en Thuiszorg Groningen over te nemen, worden bestuurd door oud-politicus en NZa-adviseur Gerrit Jan van Otterloo. Dat bevestigt het ministerie van VWS.
Van Otterloo leidt nieuwe stichtingen Meavita

Het oprichten van nieuwe stichtingen om de zorg van de noodlijdende onderdelen van Meavita op te vangen, is een unieke gebeurtenis. “Dit is nooit eerder gebeurd en we hebben dan ook heel lang over deze constructie nagedacht”, aldus woordvoerder Annette Dijkstra van VWS. “Er was geen draagvlak voor financiële steun voor Meavita. Dat wilden de gemeenten, zorgkantoren en NZa niet. Maar de zorg moet wel overeind blijven. Dus hebben we voordat surseance werd aangevraagd reeds deze stichtingen opgericht.”

Curator Meavita

De nieuwe stichtingen gaan de schulden van Meavita Groep Den Haag en Thuiszorg Groningen afbetalen. Met de NZa is afgesproken dat de voorschotten van de zorgkantoren voor de AWBZ-zorg naar de nieuwe stichtingen gaan. De curator zal met de nieuwe stichtingen het afbetalen van de schulden coördineren. Er kan gedacht worden aan de verkoop van panden. Later kan geld dat beschikbaar komt uit de nieuw geleverde productie, aangewend worden voor het aflossen van de schulden. De bedoeling is dat de stichtingen tijdelijk de zorg overnemen. Andere aanbieders moeten dat in de toekomst gaan overnemen. Het is echter niet vastgelegd hoe lang de nieuwe stichtingen blijven bestaan. Een raad van toezicht is nog in vorming. Al wel bekend is dat Gerrit Jan van Otterloo leiding gaat geven. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Definitief surseance voor Meavita Den Haag en Groningen

Meavita vraagt ministerie om 20 miljoen euro

Bussemaker: Problemen Meavita te complex

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. thuiszorg groningen had voor de fusie een pot van 200 miljoen euro.Meavita had niks en Thuiszorg Groningen zou Meavita redden,Thuiszorg Gr was dom geweest wie fuseert er nou met zo’n instelling.Maar ja Thuiszorg Gr is failliet en maakt een doorstart.Meavita valt nou om en ik hoop dat zij niet meer doorstart;ze hebben dat niet verdiend. tamara

  3. De kogel is door de kerk: Meavita is failliet! Hoe dat heeft kunnen gebeuren is wel een onderzoek waard. Een om er achter te komen of het bestuur en de raad van commissarissen van Meavita steken hebben laten vallen en een landelijk onderzoek naar de gevolgen van de marktwerking in het algemeen; met als doel dit soort debacles in de toekomst te voorkomen.
    Gezondheidszorg is een te groot goed om vermorzeld te worden door partijpolitieke belangen. Onafhankelijke controle op duidelijke criteria graag! Nu zijn bij iedere reorganisatie/ failissement de mensen de dupe die het ” ons” mogelijk hebben gemaakt van de welvaart te genieten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.