Van Rijn en Asscher halveren HHT

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) en minister Lodewijk Asscher (SZW) verlagen tijdelijk de eigen bijdrage voor het gebruik van de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). In plaats van een eigen bijdrage van 10 euro kunnen burgers dit jaar voor 5 euro gebruikmaken van de subsidie voor huishoudelijke hulp.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Van Rijn en Asscher halveren HHT
Foto: VWS

Gemeenten krijgen in 2015 de mogelijkheid om de eigen bijdrage van cliënten die met de HHT huishoudelijke hulp afnemen, te verlagen tot 5 euro. Zo wordt het financieel aantrekkelijk voor mensen om gebruik te maken van de toelage en huishoudelijke hulp te houden.

Eigen bijdrage

Van Rijn en Asscher hebben in de afgelopen periode veel contact gehad over voortgang, mogelijkheden en kansen van de regeling met wethouders, aanbieders en landelijke organisaties als VNG, BTN en ActiZ. Op basis van voorstellen van deze organisaties is besloten tot de tijdelijke verlaging van de eigen bijdrage. Eerder uitte onder andere TSN-directeur Zion Jongstra

1
43

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.