Van Rijn gaat geen voorschotten betalen in pgb-chaos

In alweer het vierde Kamerdebat van dit jaar over het trekkingsrecht voor het persoonsgebonden budget (pgb) was de kritiek niet mals. Kamerleden eisten voorschotten voor zorgverleners die werken voor pgb-houders en nog niet betaald zijn. De staatssecretaris wilde er niet aan. Hij overleefde een motie van wantrouwen van de SP-Kamerlid Renske van Leijten.
Van Rijn gaat geen voorschotten betalen in pgb-chaos
Foto: ANP - Martijn Beekman

Het 47-pagina tellende herstelplan voor de implementatie van het trekkingsrecht voor het pgb stond gisterenmiddag weer op de agenda. De oppositie ging frontaal in de aanval om beloftes van regeringspartijen PvdA en VVD uit te lokken over oplossingen. SGP-Kamerlid Kees van der Staaij verwoordde het krachtig: ‘Nog geen jaar geleden was iedere fractie het erover eens: het trekkingsrecht overbrengen naar de SVB is een goed idee. In nog geen jaar tijd heeft de staatssecretaris het voor elkaar dat alle partijen smeken om oplossingen.’

Voorschotten

De SP en de PVV willen de invoering van het trekkingsrecht bij de SVB stopzetten tot

11
19

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.