Van Rijn gaat teugels gemeenten aanhalen’

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS doet er goed aan om de Code verantwoordelijk marktgedrag thuisondersteuning verplicht op te leggen aan gemeenten. Dat zal de Transitiecommissie sociaal domein volgende week adviseren.
Doekle Terpstra
Doekle Terpstra

De Code verantwoordelijk marktgedrag thuisondersteuning is dit jaar opgesteld onder aanvoering van oud-CNV-bestuurder Doekle Terpstra, lid van de Transitiecommissie sociaal domein. De code, waarin de aangesloten partijen beloven de kwaliteit van de thuiszorg op peil te houden, is niet dwingend opgelegd. Terpstra, keynote op het Zorgvisie-congres ‘Bestuurlijke transitie’ op 1 december, vertelt dat inmiddels 70 van de 393 gemeenten zich vrijwillig hebben aangesloten bij de code. Die gemeenten zullen bij het vaststellen van hun Wmo-tarieven de Cao verpleging en verzorging hanteren. Een groot deel van de gemeenten doet dat niet, waardoor zorgaanbieders tegen tarieven moeten werken die onder de

1
43

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.