Van Rijn gaat teugels gemeenten aanhalen’

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS doet er goed aan om de Code verantwoordelijk marktgedrag thuisondersteuning verplicht op te leggen aan gemeenten. Dat zal de Transitiecommissie sociaal domein volgende week adviseren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Doekle Terpstra
Doekle Terpstra

De Code verantwoordelijk marktgedrag thuisondersteuning is dit jaar opgesteld onder aanvoering van oud-CNV-bestuurder Doekle Terpstra, lid van de Transitiecommissie sociaal domein. De code, waarin de aangesloten partijen beloven de kwaliteit van de thuiszorg op peil te houden, is niet dwingend opgelegd. Terpstra, keynote op het Zorgvisie-congres ‘Bestuurlijke transitie’ op 1 december, vertelt dat inmiddels 70 van de 393 gemeenten zich vrijwillig hebben aangesloten bij de code. Die gemeenten zullen bij het vaststellen van hun Wmo-tarieven de Cao verpleging en verzorging hanteren. Een groot deel van de gemeenten doet dat niet, waardoor zorgaanbieders tegen tarieven moeten werken die onder de

1
59

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. "Thuiszorgbestuurders moeten leren om vanuit hun publieke taak te redeneren en de belangen van hun eigen instelling loslaten."
    Mooie en lovenswaardige uitspraak van de heer Terpstra, maar hoe ziet hij dit voor zich? Elke bestuurder zal toch primair de continuïteit van zijn organisatie nastreven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.