Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Van Rijn duldt geen uitstel nieuwe Wmo

Het kabinet wil niet wachten met het invoeren van de nieuwe Wmo. Dat blijkt dinsdag bij de verzending van de aangepaste wettekst voor de Wmo aan de Tweede Kamer. De Raad van State adviseerde de staatssecretaris hiermee te wachten en de wet langer in overweging te nemen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Van Rijn duldt geen uitstel nieuwe Wmo

De Raad van State vraagt zich af of de invoeringstermijn van de nieuwe wet realistisch is. Gelet op de inspanningen die van gemeenten worden verwacht, is volgens de Afdeling advisering van de raad uitstel nodig. Bij het verzenden van de wet aan de Kamer reageert Van Rijn als volgt op de vrees van de Afdeling: ‘De regering is er, met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, van overtuigd dat het mogelijk zal zijn om de uitbreiding van verantwoordelijkheden per 1 januari 2015 te realiseren. Om een zorgvuldige overgang van cliënten mogelijk te maken en een zorgvuldige transitie voor aanbieders te realiseren,

3
36

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Geachte lezer,
  De WMO bestaat nog niet zo heel lang.Het gaat erom of de taken die de gemeenten erbij krijgen door de gemeenten op een goede manier uitgevoerd kunnen worden.
  De Raad van State geeft een belangrijk advies o.a. voor de termijn.
  Ik hoop van harte dat het Parlement die overwegingen betrekt bij haar
  besluitvorming.
  Vriendelijke groet

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.