Van Rijn duldt geen uitstel nieuwe Wmo

Het kabinet wil niet wachten met het invoeren van de nieuwe Wmo. Dat blijkt dinsdag bij de verzending van de aangepaste wettekst voor de Wmo aan de Tweede Kamer. De Raad van State adviseerde de staatssecretaris hiermee te wachten en de wet langer in overweging te nemen.
Van Rijn duldt geen uitstel nieuwe Wmo

De Raad van State vraagt zich af of de invoeringstermijn van de nieuwe wet realistisch is. Gelet op de inspanningen die van gemeenten worden verwacht, is volgens de Afdeling advisering van de raad uitstel nodig. Bij het verzenden van de wet aan de Kamer reageert Van Rijn als volgt op de vrees van de Afdeling: ‘De regering is er, met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, van overtuigd dat het mogelijk zal zijn om de uitbreiding van verantwoordelijkheden per 1 januari 2015 te realiseren. Om een zorgvuldige overgang van cliënten mogelijk te maken en een zorgvuldige transitie voor aanbieders te realiseren,

3
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.