Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Van Rijn weerlegt kritiek op intensiveringsgeld

De hype over de verkeerde besteding van het intensiveringsgeld voor extra personeel in de ouderenzorg wordt door staatssecretaris Van Rijn tegengesproken. In beantwoording van vragen van Kamerlid Agema laat Van Rijn weten dat er ‘Thans géén sprake is van onterechte aanwending van middelen.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Van Rijn weerlegt kritiek op intensiveringsgeld
Foto: ANP

De staatssecretaris heeft Zorgverzekeraars Nederland een onderzoek laten doen naar aanleiding van berichten in het Algemeen Dagblad eind januari over malversaties met de intensiveringsgelden. ‘ZN heeft navraag gedaan bij de zorgkantoren, die de aangewezen partij zijn om te beoordelen of de middelen onterecht worden aangewend.’ In Zorgvisie lieten zorgkantoren al eerder weten dat zij ‘geen aanwijzingen hebben dat intensiveringsgeld verkeerd wordt gebruikt’. Volgens Van Rijn is er geen sprake van onterechte aanwending, ‘op één enkele aanbieder na.’

Extra handen

Martin van Rijn antwoordt op vragen van PVV-Kamerlid Fleur Agema naar aanleiding van berichten over verkeerde aanwending van de zogenoemde “Agema

4
22

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

 1. Geachte lezer,
  Als U kijkt naar de jaarrekeningen van de zorginstellingen dan ziet U wellicht dat veel instellingen in de financiele gevarenzone zitten.
  Daarnaast is het van belang om te kijken naar het personeelsverloop.
  Zoals een teamleider eens mij vertelde het gaat om een goede productie: Meer doen met Minder!
  Deze opmerking is veelzeggend.
  Mw.Agema heeft daarom de juiste vragen gesteld.

 2. Lees alle reacties
 3. van Rijn (en Schippers) moeten niet zo opzichtig demonstreren dat ze nooit in een verpleeg of zorginstelling komen; want dan hadden ze geweten dat die 800 miljoen VOOR MEER HANDEN AAN HET BED waarschijnlijk massaal naar salarisverhogingen zijn gegaan van de bestuurders en raden van bestuur van die instellingen; sterker nog als deze twee zeer slecht functionerende politici zich wat beter orienteerden over de verpleeg en zorginstellingen, dan weten ze dat er inmiddels zelfs een dramatische trend bezig is om het verpleeg en zorgpersoneel nog sterker te beperken.
  Met zoveel doodzonden op mijn nek zou ik niet onder de mensen durven te komen.
  Maar het zijn juist die twee figuren die het pas geloven als het bij Pauw en Witteman wordt verteld en dat is helaas achteraf.
  Als het kwaad is geschied dan worden die twee pas actief. Het type GROTE LEIDER kenmerkt zich door preventieve maatregelen om slechte zaken TE VOORKOMEN (de burger noemt dat voortdurend nadenken over zaken waar je de verantwoording over hebt)
  Wat een verschrikkelijke politici.

 4. Zorgkantoren hebben hoegenaamd nauwelijks weet van hoe zorggeld besteed wordt , blijkens de verslavingskliniek van de Volkskrant , terwijl de onbetrouwbaarheid van de Zorgverzekeraarsgieren de laatste tijd steeds duidelijker wordt , verwijzend naar een eerder artikel in Zorgvisie , waardoor ook het antwoord van Van Rijn net zo betrouwbaar overkomt , als de graaiende r-overheid in de spaarkassen van zuinige senioren .

 5. Zorgkantoren hebben hoegenaamd nauwelijks weet van hoe zorggeld besteed wordt , blijkens de verslavingskliniek van de Volkskrant , terwijl de onbetrouwbaarheid van de Zorgverzekeraarsgieren de laatste tijd steeds duidelijker wordt , verwijzend naar een eerder artikel in Zorgvisie , waardoor ook het antwoord van Van Rijn net zo betrouwbaar overkomt , als de graaiende r-overheid in de spaarkassen van zuinige senioren .

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.