Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Van Rijn profileert zich als bruggenbouwer

Staatssecretaris Van Rijn van VWS wil zowel een hand uitsteken naar de politiek als naar het veld. Hij wil vooral inhoudelijk discussiëren over de menselijke maat in de zorg. Dat zegt Van Rijn in een interview met Radio 1.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Van Rijn profileert zich als bruggenbouwer
Foto: ANP - Evert-Jan Daniels

Van Rijn noemt zichzelf een a-typische politicus. Als voorbeeld noemt hij het aanpakken van de langdurige zorg. ‘Ik ben naar cliëntenorganisaties, gemeenten, zorgverzekeraars en zorgaanbieders gegaan om te kijken of we een gemeenschappelijke visie op de toekomst hebben. We moeten samenwerken om alles voor elkaar te krijgen. Natuurlijk zullen ook discussies gevoerd worden over bezuinigingen en inrichtingen. Ik hoop dat we niet alleen de politieke maar ook de inhoudelijke discussie kunnen voeren.’

Handen uitsteken naar veld en politiek

De komende kabinetsperiode wil de nieuwe staatssecretaris bruggen bouwen om de zorg houdbaar te houden. Om dat te bereiken wil Van

9
20

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

9 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. @Willems@Adje rem. Heb ‘lithium spiegel’ opgezocht. Wil zeggen: deze mensen zijn gezegend met een lichte aanwezigheid van alkaline in het lichaam en dat komt alleen voor bij hoogbegaafden die heel scherp en treffend iets kunnen zeggen zonder aanziens des persoons; komt helaas veel en veel te weinig voor.

  3. VERVOLG
    De IGZ kan door ONVERWACHTE bezoeken met een heel intensieve aanpak bij personeel en patienten (niet bestuurders !!) heel veel te weten komen. (Ooit had een verzorgster bovengenoemde gedachte en uitte die voor een betere aanpak; ze is moeten vertrekken!!).
    Communicatie is tegenwoordig kort en algemeen; ik schrijf met enige regelmaat een brief naar staatssecretaris van Rijn, zeker als ik zijn bedoelingen of delen daarvan gerealiseerd zie, maar ook als dat niet gebeurd.

  4. De tekst van staatssecretaris van Rijn heel goed en aandachtig gelezen. Wat zou het fijn zijn als hij zich daar sterk voor maakte en dat echt uit gaat voeren. Dan gaan de hulpbehoevende ouderen en de langdurige zieken en gehandicapten in de verpleegtehuizen — want juist die groep noemt hij — er EINDELIJK op vooruit: goed, warm, gevarieerd en voldoende eten, op tijd naar het toilet en op tijd ervan af (geen half uur), af en toe het hoofd binnen steken (is er nog iets), controle medicijnen (bijv geen medicijnen voor een aandoening die ze in 2008 hadden en nu niet meer maar die ze nog wel steeds hebben; zo hoopt het zich geweldig op: is ongezond en erg duur), privacy (eindelijk de eenpersoons kamers die allang zijn beloofd door voorgangers van van Rijn), vaker dan eenmaal douchen per week (zeker bij heet weer), bewegingstherapie (anders gaat het van kwaad naar erger), met enige regelmaat naar buiten (zeker als er geen familie is), voldoende entertainment en het allerbelangrijkste: aandacht, hartelijkheid, betrokkenheid, een gesprekje, EEN LIEFDEVOLLE ARM om de patient.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.