Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Van Rijn profileert zich als bruggenbouwer

Mark van Dorresteijn
Staatssecretaris Van Rijn van VWS wil zowel een hand uitsteken naar de politiek als naar het veld. Hij wil vooral inhoudelijk discussiëren over de menselijke maat in de zorg. Dat zegt Van Rijn in een interview met Radio 1.
Van Rijn profileert zich als bruggenbouwer
Foto: ANP - Evert-Jan Daniels
Premium

Van Rijn noemt zichzelf een

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  9 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. @Willems@Adje rem. Heb ‘lithium spiegel’ opgezocht. Wil zeggen: deze mensen zijn gezegend met een lichte aanwezigheid van alkaline in het lichaam en dat komt alleen voor bij hoogbegaafden die heel scherp en treffend iets kunnen zeggen zonder aanziens des persoons; komt helaas veel en veel te weinig voor.

  3. VERVOLG
   De IGZ kan door ONVERWACHTE bezoeken met een heel intensieve aanpak bij personeel en patienten (niet bestuurders !!) heel veel te weten komen. (Ooit had een verzorgster bovengenoemde gedachte en uitte die voor een betere aanpak; ze is moeten vertrekken!!).
   Communicatie is tegenwoordig kort en algemeen; ik schrijf met enige regelmaat een brief naar staatssecretaris van Rijn, zeker als ik zijn bedoelingen of delen daarvan gerealiseerd zie, maar ook als dat niet gebeurd.

  4. De tekst van staatssecretaris van Rijn heel goed en aandachtig gelezen. Wat zou het fijn zijn als hij zich daar sterk voor maakte en dat echt uit gaat voeren. Dan gaan de hulpbehoevende ouderen en de langdurige zieken en gehandicapten in de verpleegtehuizen — want juist die groep noemt hij — er EINDELIJK op vooruit: goed, warm, gevarieerd en voldoende eten, op tijd naar het toilet en op tijd ervan af (geen half uur), af en toe het hoofd binnen steken (is er nog iets), controle medicijnen (bijv geen medicijnen voor een aandoening die ze in 2008 hadden en nu niet meer maar die ze nog wel steeds hebben; zo hoopt het zich geweldig op: is ongezond en erg duur), privacy (eindelijk de eenpersoons kamers die allang zijn beloofd door voorgangers van van Rijn), vaker dan eenmaal douchen per week (zeker bij heet weer), bewegingstherapie (anders gaat het van kwaad naar erger), met enige regelmaat naar buiten (zeker als er geen familie is), voldoende entertainment en het allerbelangrijkste: aandacht, hartelijkheid, betrokkenheid, een gesprekje, EEN LIEFDEVOLLE ARM om de patient.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.