Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vergoeding thuiszorg daalt op alle fronten

De reële vergoeding van huishoudelijke zorg is sinds 2003 gedaald met 21 procent. Dat blijkt uit berekeningen van Prismant in opdracht van brancheorganisatie ActiZ.

Prismant vergeleek wat zorginkopers vergoedden – tarieven inclusief kortingen – in 2003 en in 2008, gemeten in prijzen van 2003. De vergoeding van huishoudelijke zorg is in zes jaar gedaald met 21 procent. Die van begeleiding daalde met zeven procent en de vergoeding van verpleging met twee procent. Prismant baseert de gemiddelden op de prijzen en hoeveelheden die zorgkantoren en gemeenten hebben ingekocht. “Wij wilden de ontwikkelingen in de afgelopen jaren inzichtelijk hebben”, zegt ActiZ-woordvoerder Jaap Knoppert. “Zorgkantoren hebben vooral zicht op de eigen regio. Hoe het landelijk zit, was nog niet eerder berekend. Wellicht helpt dit soort informatie ook om een totaalbeeld te geven van de ontwikkelingen in de thuiszorgsector, waar de Tweede Kamer hoorzittingen over gaat houden.” (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Concurrent aast op Orbis Thuiszorg

Thuishulpen Thuiszorg Groningen leggen werk neer

Kamer organiseert hoorzittingen Meavita Thuiszorg

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.