Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verkeerd gevaccineerde oudere overlijdt

Een van de bejaarden van verpleeghuis Amaris Theodotion die vorige week donderdag per ongeluk insuline geïnjecteerd kreeg in plaats van het Mexicaanse griepvaccin, is zondag overleden. Dat heeft het verpleeghuis maandag bekendgemaakt.
Verkeerd gevaccineerde oudere overlijdt

Of de bewoner is overleden aan de gevolgen van de verkeerde injectie kon een woordvoerder van het verpleeghuis niet zeggen. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak. Elf bewoners van het verpleeghuis kregen per ongeluk een verkeerde injectie toegediend. Ze werden allemaal in het ziekenhuis opgenomen. Tien bewoners zijn inmiddels weer teruggekeerd in Theodotion. Het verpleeghuis laat weten het incident zeer te betreuren. (ANP)

Lees ook:

Virusremmers voor verpleeghuispersoneel inefficiënt

Griepvaccins onnodig verspild

‘Klink gooit een half miljard weg met griepvaccins’

1 REACTIE

  1. Waarom is er geen dubbele Check gedaan door de verpleegkundige/verzorgende ? Het is toch een Landelijke afspraak , dat je medicatie bij uitgifte aan de Client door 2 verpl./verz. laat controleren voordat je het medicijn geeft.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.