Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verlenging voor ‘Vliegwiel Coalitie eHealth’

De Patiëntenfederatie nam begin deze maand het initiatief voor een 'Vliegwiel-coalitie' die gaat helpen met het opschalen van e-health projecten. Omdat er meer aanmeldingen zijn binnengekomen dan verwacht, heeft de coalitie besloten om de inschrijftermijn te verlengen naar 27 september 2017.
Diandadefhrbrug600
Foto Pim Mul 10092015 Utrecht.Directeur-bestuurder Patientenfederatie NPCF Dianda Veldman.

De Patiëntenfederatie Nederland nam, onder leiding van directeur Dianda Veldman, het initiatief. De ambitie: meerdere geselecteerde zorginnovaties daadwerkelijk op schalen in de komende 2 jaar. ‘Implementatie, opschaling, verbreding: welk woord je ook gebruikt, het komt erop neer dat er eindelijk een doorbraak in digitale zorg moet komen’, zegt Veldman op vaktitel SmartHealth. ‘We missen een betaaltitel, de patiënten moeten het willen, de artsen moeten het aanbieden: in feite wacht iedereen op elkaar voordat men in actie komt. Wij besloten alle betrokken partijen – patiënten, zorgverleners, verzekeraars en de industrie – bij elkaar aan tafel te zetten en van daaruit gezamenlijk verder kijken.’

Uitdijende groep

Tot de zomer bestond het vliegwiel uit een uitdijende groep mensen die eHealth een warm hart toedragen, zegt Veldman. ‘In onze nieuwsbrief staat dat onder andere Philips, het Ministerie van VWS, Slingeland Ziekenhuize, CZ, Menzis, UMC Utrecht, FocusCura, KPN, KPMG, Zilveren Kruis, AMC en Bernhoven aangesloten zijn bij de coalitie. In de praktijk zitten in de coalitie niet de organisaties zelf, maar mensen die enthousiast zijn over eHealth en binnen deze organisaties werken. Je kunt de coalitie dan ook het beste beschouwen als een informeel netwerk van voorlopers.’

Diensten

Het idee is dat er niet langer tientallen nieuwe, losse digitale zorg diensten en producten worden bedacht en geïmplementeerd, maar dat er landelijk met, om te beginnen, twee succesvolle eHealth innovaties aan de slag gegaan wordt. In bijvoorbeeld een ziekenhuis en thuiszorginstelling, en door zowel patiënten, als zorgaanbieders en zorgverzekeraars.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.