Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verlies van 5,2 miljoen euro voor ’t Lange Land Ziekenhuis

’t Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer heeft over het jaar 2011 een verlies geleden van 5,2 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag dat vandaag gedeponeerd is. De cijfers van 2012 worden in het najaar verwacht.
Verlies van 5
Foto: Lange Land Ziekenhuis

Uit het verslag blijkt dat 2011 een turbulent jaar voor ‘t Lange Land Ziekenhuis was. In het eerste kwartaal werd duidelijk dat ingrijpende maatregelen noodzakelijk waren om voortbestaan van het ziekenbuis te waarborgen. Daarbij is in eerste instantie ingezet op bezuinigingen en reorganisaties in combinatie met samenwerking met drie andere ziekenhuizen. Deze aanpak leidde niet tot de gewenste resultaten en is daarom in oktober 2012 gestopt. Op dit moment wordt samenwerking gezocht met andere partijen en omliggende ziekenhuizen. Pas wanneer deze samenwerking concreet en definitief is, kan hierover worden bericht, zo meldt het ziekenhuis.

Fors verlies
Bestuursvoorzitter Jan Willem Brinkman van het ’t Lange Land Ziekenhuis zegt: ‘Dat er in 2011 sprake zou zijn van een fors verlies, was bekend. Ik ben blij dat er nu een plan voor de toekomst ligt waar ook de accountant alle vertrouwen in heeft. Van belang is dat Zoetermeer een basisziekenhuis houdt. Dat vind ik het goede nieuws bij deze verder natuurlijk slechte cijfers.’

Werkkapitaal
De slechte financiële resultaten van ’t Lange Land Ziekenhuis vinden hun oorsprong in 2010. In dat jaar is er volgens de directie ‘onvoldoende aandacht geweest voor het werkkapitaal waardoor lopende investeringen een te groot beslag legden op de beschikbare middelen.’ In het najaar van 2012 is een (financieel) meerjarenplan ontwikkeld. Hierin is onder meer vastgelegd dat ’t Lange Land Ziekenhuis zich primair richt op patiënten die dichtbij en in een vertrouwde omgeving onderzocht en behandeld willen worden voor hun gezondheidsklachten en voor hun chronische en acute zorgvraag. Daaruit vloeit voort dat bepaalde hoogcomplexe behandelingen niet meer worden uitgevoerd. Hoewel ook 2012 verlieslatend zal zijn, verwacht de directie van het ziekenhuis in de toekomst een gezond financieel resultaat te kunnen presenteren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.