Verlies voor Vivantes na turbulent jaar

Een verlies van bijna vijf miljoen euro op een omzet van 35 miljoen en een bestuurscrisis waarbij de raad van toezicht en de interim-bestuurder moesten aftreden. Vivantes heeft een turbulent jaar achter de rug. En het gaat veel werk kosten om alles op orde te krijgen, blijkt uit het jaarverslag over 2016.
Espria-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Over de financiële positie van de organisatie, die op negen locaties in Limburg zorg levert, bestond al langer onrust, schrijft Vivantes in het verslag. Bij de goedkeuring van de jaarrekening over 2015 liet de accountant al weten dat hij de situatie zorgelijk vond, begin 2016 trok de raad van toezicht aan de bel over de financiële vooruitzichten op de lange termijn. In dezelfde tijd ontstonden er ook zorgen over de kwaliteit van zorg binnen de organisatie. Zo bleek uit een inspectierapport dat op een van de negen locaties niet werd voldaan aan negen van de 41 kwaliteitsindicatoren.

Crisis bij

0
116

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.