Verloskundigen hekelen NIPT-test

Verloskundigen trekken aan de bel over de invoering van de Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT-test) vanaf 1 april 2017. De invoering van de test vindt plaats onder de hoede van acht UMC’s en is volgens de verloskundigen klantonvriendelijk en frustrerend.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
bloedbusjes400.jpg

Alle zwangere vrouwen die dat willen in Nederland kunnen vanaf 1 april 2017 voor 175 euro hun ongeboren kind laten testen op afwijkingen met de NIPT-test, in het kader van de TRIDENT-2 studie. Voorheen konden slechts vrouwen met verhoogd risico de test aanschaffen. De praktische uitvoering van de testen voor alle zwanger vrouwen in TRIDENT-2 verloopt echter slecht, aldus directeur Meltem Kaya van Bevalcentrum West. ‘De EVAA, vereniging van eerstelijnsverloskundigen hier in Amsterdam met 116 leden, geeft dit signaal af. Maar ik hoor ook negatieve geluiden uit Beverwijk en Nijmegen. Niet alleen van verloskundigen maar ook van ziekenhuizen. Er zijn

0
296

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.