Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vermoeidheid&PijnCentrum neemt Neo ZIS|EPD in gebruik

De kliniek Vermoeidheid&PijnCentrum is live gegaan met het zorginformatiesysteem Neo ZIS|EPD. Het nieuwe EPD bevat de module voor zorgplanning en de financiële module, inclusief DOT/DBC-registratie en facturatie. Daarnaast schrijft VPC medicatie voor via het elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) van MI Consultancy en wordt het aantal ‘no-shows’ bij patiënten flink teruggebracht met SMS notificaties.
beeldschermfotolia400fotolia.jpg
Foto: fotolia400

Het Vermoeidheid&PijnCentrum (VPC) is er voor patiënten met ernstige aanhoudende pijn- en vermoeidheidklachten. Als volledig genezen niet mogelijk is wordt het verminderen van klachten het doel. Een goede en complete informatievoorziening is daarbij essentieel. Het moderne Neo ZIS|EPD ondersteunt VPC hierbij.

Implementatie
Voor een nieuwe vestiging in De Bilt en Lelystad wilde de kliniek snel live met Neo ZIS|EPD. Met dank aan de grote inzet van het team van VPC en de werknemers van MI Consultancy is het gelukt om binnen twee maanden na ondertekening van het contract met Neo ZIS|EPD ‘live’ te gaan. MI Consultancy is erg blij met dit resultaat. Consultant Eline Klop: ‘Een implementatietraject kan een slepende, complexe onderneming zijn, maar door invoering van een nieuw EPD/ZIS binnen het ZBC belangrijk te maken, de neuzen dezelfde kant op te richten en samen te werken naar een duidelijk doel is snelle invoering mogelijk. Dat blijkt uit deze succesvolle samenwerking tussen MI Consultancy en VPC.’

Vragenlijsten
Dat de invoering achter de rug is wil niet zeggen dat er achterover geleund wordt.  Vermoeidheid&PijnCentrum is zeer ambitieus en willen doorpakken op gebied van digitalisering. Zo zal de kliniek binnenkort starten met de module Neo ZIS|Vragenlijsten.

Dossier EPD/Zis
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.