Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleeghuis van HWW Zorg onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft verpleeghuis Houtwijk in Den Haag onder verscherpt toezicht gesteld. De kwaliteit en continuïteit van zorg zijn onvoldoende.
Verpleeghuis van HWW Zorg onder verscherpt toezicht

Houtwijk is een onderdeel van zorgconcern Haagse Wijk- en WoonZorg (HWW Zorg), voormalig onderdeel van Meavita. Sinds januari 2010 volgt de inspectie dit concern nauwlettend. Aanleiding hiervoor waren meldingen van zowel burgers als van verschillende cliëntenraden over de kwaliteit en continuïteit van de zorg.

Veiligheid

Na verschillende bezoeken van de inspectie bleek de situatie in verpleeghuis Houtwijk nog steeds slecht. Zorgplannen waren gedateerd en onvolledig, er was geen of onvoldoende beleid voor onderwerpen als valpreventie en vocht en voeding, en er waren nog steeds risico’s wat betreft medicatieveiligheid, de toepassing van vrijheidsbeperking en de continuïteit en deskundigheid van het personeel. Daarnaast werd de afstand tussen zorgmanagers en medewerkers als te groot ervaren en was de systematische bewaking, beheersing en verbetering van de zorg nog steeds onvoldoende geborgd.

Verbeteringen

HWW Zorg heeft inmiddels vervolgstappen gezet om in verpleeghuis Houtwijk de verbeteringen die de inspectie gevraagd heeft, alsnog door te voeren. De inspectie gaat de komende periode de vorderingen van verpleeghuis Houtwijk zeer nauwlettend volgen. Houtwijk moet uiterlijk 26 november 2010 een nieuw plan van aanpak opstellen en maandelijks over de voortgang daarvan rapporteren aan de inspectie. De inspectie brengt de komende tijd zowel aangekondigde als onaangekondigde bezoeken. In verpleeghuis Houtwijk wonen in totaal 180 bewoners. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

IGZ: Veiligheidsprobleem HWW Zorg verholpen

Inspectie beveelt HWW Zorg tot verhogen cliëntveiligheid

Drie locaties HWW Zorg prestern onder de maat

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.