Verpleeghuizen in actie tegen verdeling 100 miljoen

Leden van brancheorganisatie ActiZ zijn het grondig oneens met de manier waarop zorgkantoren de extra honderd miljoen euro voor verpleeghuizen uitkeren. De regeling is nodeloos bureaucratisch en onrechtvaardig. ActiZ pleit voor een eenvoudige verdeling van het geld via een tariefsverhoging.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
thumbsdownfotolia.jpg

Demissionair staatssecretaris Martin van Rijn heeft 13 januari incidenteel 100 miljoen euro vrijgemaakt voor de kwaliteitsverhoging van verpleeghuiszorg in 2017. De regeling om van dit geld gebruik te kunnen maken is deze maand opengesteld door zorgkantoren, maar stuit op kritiek van zorgorganisaties. Vice-voorzitter Jacqueline Joppe van ActiZ: ‘Los van het feit dat het jammer is dat dit slechts om incidenteel geld gaat en niet om structureel geld, is de kwaliteit van de regeling slecht. Dat komt waarschijnlijk omdat zorgorganisaties niet uitgenodigd zijn om mee te denken over hoe de regeling er uit is komen te zien.’

Slechte huizen
In de

1
156

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.