Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verpleeghuizen weigeren NZa gegevens over kosten

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Verpleeghuizen willen niet mee werken aan de nieuwe bekostiging van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Brancheorganisatie ActiZ vreest dat de meeste doelmatige aanbieders de norm worden en dat er grote verschillen in tarieven ontstaan. ‘Dat is funest’, staat in een mail, in het bezit van Zorgvisie, aan de leden van ActiZ.
verpleeghuizen NZa bekostiging
Fotolia_
Premium

De NZa werkt, op verzoek

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Als de zorgverlening minimaal voldoet aan de norm die is gesteld, kan doelmatigheid nooit een beltsel zijn. Het gaat om gemeenschapsgeld voor kwetsbare medemensen. En dat moet goed en doelmatig zijn. Maar dat laat weer eens zien dat bestuurders niet graag tranperant en met open visier in het werk staan

  2. Lees alle reacties
  3. Dat is toch juist de bedoeling..dat doelmatige aanbieders de norm gaan bepalen. Als alle verpleeghuizen dezelfde pot geld krijgen maar daar niet hetzelfde voor leveren; de ene doet het goed, de andere matig en dat is al jaren zo, moet er m.i. een ander impuls komen!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.